De Blauwe Cluster officieel van start!

28 June 2018

In Oostende werd op 26 juni de Blauwe Cluster voorgesteld. De Blauwe Cluster zorgt voor nieuwe samenwerkingsverbanden om de exploitatie van de Noordzee mogelijk te maken. 

De Blauwe Cluster is een samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en de overheid rond nieuwe en duurzame projecten in de Noordzee.

Tegenwoordig kijken steeds meer ondernemers richting kust, want daar liggen in de toekomst heel wat mogelijkheden. De Vlaamse overheid speelt hierop in met de Blauwe Cluster. Daarvoor trekt ze jaarlijks 50 tot 70 miljoen euro uit om de samenwerking tussen de kennisinstellingen en de economie te stimuleren.

De start met meer dan 50 bedrijven, universiteiten en onderzoekcentra is alvast veelbelovend.

Het programma bestond uit 3 delen, begeleid door Francesca Vanthielen:

  • Toespraken van Geert Noels, voorzitter Blauwe Cluster – Jean de Bethune, gedeputeerde Provincie West-Vlaanderen – Geert Bourgeois, minister-president Vlaamse Regering.
  • Een boeiend gesprek rond “De oceaan, de zee, strand en duinen, … mensen, schepen, toerisme, transport, economie, … weer, klimaat, duurzaamheid, …” o.l.v. Francesca Vanthielen met Jill Peeters, weervrouw en oprichter “Climate whithout Borders” en Charlotte Herman, Policy Officer, Europese Commissie, DG MARE.
  • Voorstelling van de innovatiedomeinen van de Blauwe Cluster en de demo’s door Caroline Ven, CEO Blauwe Cluster.

Daarna volgde een demo met drone door VITO en crowdbeamer op het strand en zee. De beelden van de drone  verschenen rechtstreeks op de smartphone van de aanwezigen.

Om 18:00 uur werden de demostanden geopend, gebracht door kennisinstellingen en bedrijven in een knappe samenwerkingsvorm en vol van innovatie en enthousiasme. 

Hier kunt u het filmpje bekijken.

Bron: https://www.blauwecluster.be/nieuws/de-blauwe-cluster-officieel-van-start

 

 
Gallery
Share
Deel dit bericht