Starter in the picture: Future Services 'Technische inspecties van windmolens op zee'

19 June 2017

Oostendenaar Jonas Selders (29) startte begin dit jaar het bedrijf Future Services op. ‘We zijn een total service provider voor de on- en offshore energiesector. De focus van Future Services ligt op veiligheid, documentatie, verbeterde methodieken en innovatie’, legt hij uit. Zo voert het bedrijf technische controles uit van de windmolenparken op zee door middel van innovatieve technieken, zoals drones. 

‘Door middel van onze drie business units Future Inspections, Future Works en Future Skies, bieden we een zo volledig mogelijk pakket aan onze klanten aan’, legt ir. Jonas Selders uit. Deze klanten betsaan momenteel oa uit de offshore windmolenparken. ‘Maar we focussen op de volledige energiemarkt’, vervolgt hij. 


‘Onze focus? innovatie, veiligheid en efficiëntie', legt Jonas Selders van Future Services 
(links) uit aan burgemeester Johan Vande Lanotte.

Future Inspections focust op inspecties, gaande van het verlenen van advies, aanleveren van inspecteurs (on- en offshore las- en coatinginspecteurs), gebruik van innovatieve inspectiemethodieken (oa. drones, speciale cameras en rope acces) tot volledige pakketten inclusief management en IT ondersteuning. Future Works biedt getrainde en gecertificeerde techniekers, alpinisten, schilders en lassers voor on- en offshore werken. Future Skies biedt foto- en filmopnamen aan met drones en beschikt daarvoor over de nodige gecertificeerde piloten. ‘De drones zijn een voorbeeld van onze innovativiteit. Door middel van deze manier van werken kunnen we de veiligheid en de efficiëntie verhogen. We bieden een mix van nieuwe technieken en klassieke inspecties en kunnen zo voor de klant steeds de beste oplossing bieden’, vervolgt Jonas Selders. Ook de doelgerichte en systematische verwerking van al deze gegevens is één van de stokpaardjes van Future Services. ‘Als je al deze info op een correcte wijze verwerkt dan zijn deze gegevens ook na tien jaar nog relevant en bruikbaar’.

Momenteel telt Future Services naast zaakvoerd Jonas Selders nog twee personeelsleden: Bart Marvellie (30) en Sven Bauwens (30). ‘In de zomer komen er nog drie extra inspecteurs bij. In tegenstelling tot veel andere bedrijven die actief zijn in de offshoresector willen wij vooral met lokale mensen werken die we dan zelf een opleiding geven. Ook voor de herstellingen werken we samen met lokale technici’, vervolgt hij.

Future Services is gehuisvest in de Greenbridgeincubator op het Wetenschapspark van de Universiteit Gent/Campus Oostende. Deze incubator biedt infrastructuur en dienstverlening (o.a. linken met onderzoeker uit kennisinstellingen) aan jonge technologiebedrijven. ‘Deze link met de researchwereld die GreenBridge biedt is, gezien het innovatieve karakter van ons bedrijf, belangrijk.  Oostende was voor ons, als 3 Oostendenaars, de ideale locatie. De Belgische windmolenparken worden ook allemaal bediend vanuit Oostende. Het is gewoon de meest logische uitvalsbasis. En hoewel we ook actief zijn op de buitenlandse markt, kan dit de organisatie ook perfect vanuit Oostende gebeuren’, besluit hij. 

Future Services is intussen ook erkend door de jury voor innovatieve bedrijven van het Economisch Huis Oostende. ‘Ze krijgen een subsidie van 20.000 euro waarmee ze hun werking verder kunnen uitbouwen’, verduidelijkt burgemeester Johan Vande Lanotte. ‘Future Services is een mooi voorbeeld van hoe de Blue Energy zorgt voor vernieuwende bedrijven en extra werkgelegenheid voor technische profielen in Oostende’.

 

 

 
Share
Deel dit bericht