Event: UGent Blue Growth: Unknown, Unloved?

6 June 2016

Het eerste event rond de nieuwe focus van GreenBridge:  ‘Blauwe Groei, onbekend, onbemind?’ benadrukt de noodzakelijke samenwerking tussen ingenieurs en biologen. Met  een opkomst van ruim 80 deelnemers kijken we alvast uit naar de volgende editie. 

Begin deze week kon u in GreenBridge terecht voor het eerste netwerkevent " Blauwe Groei: onbekend, onbemind?" De bedoeling van dit event was de UGent gemeenschap en de mariene en maritieme industrie op de hoogte te brengen van de beslissing van het beleid rond Blauwe Groei in UGent. Daarnaast wil GreenBridge onderzoekers en mariene /maritieme afgestudeerden binnen UGent  overtuigen van de economische mogelijkheden van de EU strategie voor blauwe groei.

'Binnen 10 jaar, zal de aquacultuur productie op jaarbasis tenminste moeten verdubbelen in vergelijking met de huidige cijfers om aan de toenemende voedselnoden te voorzien.' (prof. P. Sorgeloos, UGent)

Professoren met heel wat kennis rond Blauwe Groei kwamen aan het woord en hun visie was eenduidig: crossdisciplinaire samenwerking tussen ingenieurs, ecologen, mariene biologen, geografen maar ook economen is een vereiste om de mariene en maritieme sector de noodzakelijke boost te geven. Deze visie werd volmondig onderschreven met de succesvolle getuigenis van het bedrijf Subcon, gevestigd in de GreenBridge incubator voor jonge ondernemingen (vanaf deze zomer 100% volzet) een eerste stap om deze crossdisciplinaire samenwerking te stimuleren.

De Universiteit Gent  besliste om voor haar ‘campus aan zee’ resoluut de kaart van Blauwe Groei te trekken. De lopende mariene en maritieme activiteiten en initiatieven binnen UGent in het kader van Blauwe Groei (duurzame exploitatie van zeeën en oceanen) en vooral de valorisatie van kennis in succesvolle KMO’s worden bijgevolg geclusterd  in GreenBridge, Oostende.

 

Bekijk de foto's hier 

 
Gallery
Share
Deel dit bericht