R&D Wetenschapspark

Het Wetenschapspark, de perfecte locatie voor jouw R&D-bedrijf of jouw onderzoeksafdeling aan zee

Je bouwt in alle vrijheid jouw researchcenter in een aangename leef- en werkomgeving. En je zit aan de bron van jong talent met gespecialiseerde knowhow.


Je bouwt snel jouw researchcenter, volledig op jouw maat

Je vindt op het GreenBridge wetenschapspark geen voorgekauwde kantoorruimten, laboratoria of vergaderzalen. Je bepaalt zelf hoe je jouw terrein bebouwt. Zo stemt je jouw werkomgeving perfect af op jouw onderzoek en ontwikkeling. Bovendien kun je op ons rekenen bij de aanvraag en de opvolging van jouw bouwplannen. Dat bespaart je heel wat kopzorgen.
 

Je vestigt je in een aantrekkelijk leef- en werkomgeving

Het GreenBridge wetenschapspark biedt je dezelfde voordelen van een vestiging in een grote stad, maar niet de nadelen. Oostende is eenvoudig te bereiken via snelweg, spoor, lucht en zelfs water. Zonder lange wachttijden. Bovendien vind je in Oostende voldoende hotels, restaurants, seminarieruimten… Ten slotte staat Oostende ook bekend als de koningin der badsteden. De zeedijk, het strand, de frisse zeelucht… kortom een inspirerende leefomgeving.
 

Je zit aan de bron van jong talent met gespecialiseerde know-how

Op GreenBridge vind je ook een incubatiecentrum. Daar rijpt veelbelovend R&D-talent uit jouw sector. Eventuele samenwerking met die jonge hightech starters kan voor een nieuwe wind zorgen in jouw onderzoek en ontwikkeling.
 

18 hectare bouwgrond. Vrij in te vullen.

Het GreenBridge wetenschapspark bestrijkt ongeveer achttien hectare bouwgrond. Vrij in te vullen. U bepaalt zelf hoe u uw terreinen benut binnen de wettelijke voorschriften. Om u een idee te geven van de mogelijkheden, hebben we onze bouwpartner gevraagd om een aantal mogelijkheden in beeld te brengen.

 
Wij bieden u vrijheid...en ondersteunende diensten

GreenBridge laat u volledig vrij in de uitbouw van uw activiteiten. U kunt vrij uw infrastructuur invullen. Bovendien bieden wij u heel wat ondersteunende diensten: Van milieubeheer tot de opvolging van vergunningen.

 

Duurzaam parkbeheer

Het GreenBridge wetenschapspark biedt u onbebouwde terreinen, maar alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig. GreenBridge kiest daarbij resoluut voor innovatie en duurzaamheid.. Op de terreinen vindt u bijvoorbeeld rietvelden voor de gemeenschappelijke waterzuivering, een open grachtensysteem voor afwatering van het hemelwater, ...

 

Administratieve opvolging

Om uw infrastructuur en uw activiteiten uit te bouwen, moet u over de juiste bouwvergunningen beschikken. Onze experts helpen u bij het opstellen van het aanvraagdossier. Zij kennen de procedures door en door, en versnellen zo de afhandeling van uw aanvraag. Ook het verdere verloop volgen wij graag voor u op.

 

Ondersteuning in uw milieubeheer

Hebt u vragen over milieubeheer en de wetgeving daaromtrent? Dan kunt u steeds bij ons terecht. Via ons partnernetwerk wint u snel informatie in. Onze experts helpen u bij het opstellen van het dossier voor de aanvraag van de nodige milieu- en exploitatievergunningen. Zij anticiperen op opmerkingen van de vergunningverlenende instanties en versnellen zo het goedkeuringsproces. Wij volgen het hele verloop, van aanvraag tot goedkeuring, graag voor u op.

 

Onderzoeksinfrastructuur voor Blue Energy

De golftank is een bassin van 30 op 30 meter en laat toe om schaalmodellen van kustwaterbouwkundige en offshore constructies, zoals havendammen, golf- en getij-energieconvertoren of offshore windturbines, te onderwerpen aan de inwerking van golven, getijstroming en wind. Door het gedrag van de constructies op deze belastingen te meten, wordt het ontwerp van de constructies op ware grootte geoptimaliseerd.

 

 
Delen
Deel dit bericht